Gräsklippare jönköping

GRÄSKLIPPARE I JÖNKÖPING OCH ANEBY

En bra gräsmatta kräver en bra gräsklippare. En klippare som kan hantera allt ifrån släta gräsytor till branta sluttningar och samtidigt är smidig nog att klippa gräset bra på svåråtkomliga ställen som runt buskar och träd. Vi erbjuder ett brett urval av gräsklippare med flera olika klipptekniker att välja mellan. Åkgräsklippare, fyrhjulsdrivna gräsklippare eller eldrivna modeller – vi hjälper dig hitta den modell som matchar ditt behov. Rätt klippare blir både din och trädgårdens bästa vän. Och kom ihåg att vi på Cederqvists i Aneby även kan hjälpa dig med tillbehör och service.

Olika typer av gräsklippare

Som vi nämnde tidigare finns det många olika sorter och modeller av gräsklippare. Att hitta rätt kan därför verka som en riktig djungel. Har du problem hjälper vi dig gärna i ditt sökande! Läs vidare nedan, kontakta oss eller kom in i butiken så hjälper vi dig hitta rätt modell!

Miljövänliga modeller

Vill man ha en miljövänlig gräsklippare ska man satsa på modeller som drivs av el eller batterier. Dessa gräsklippare passar bäst om man har en gräsmatta som är liten till mellanstor. Är man intresserad av batteridrivna gräsklippare är det viktigt att man har koll på hur stor gräsmatta just den modell man vill ha klarar av på en och samma laddning. Skulle batteriet inte räcka kan det vara en god idé att skaffa ett extra batteri att byta till när det behövs. En eldriven gräsklippare har en sladd som behöver kopplas in i eluttaget när den ska användas. En eldriven modell är smidig på det sättet att den inte behöver laddas eller tankas, dock bör man ha koll på eventuella buskar och rabatter i trädgården för att undvika att dessa blir förstörda av sladden.

Har man en liten gräsmatta eller inte har något emot lite extra motion kan man använda sig av en handdriven gräsklippare. Dessa drivs genom att man puttar dom framåt och är därför 100% miljövänliga!

Bensindrivna gräsklippare

Den vanligaste typen av gräsklippare är den bensindrivna. Dessa har en tank som enkelt fylls på med bensin för att användas. Den här typen av gräsklippare är bra när det är en större yta med högre gräs som ska klippas. Då dessa modeller är kraftfullare än de som drivs av el klarar den av gräs som växt sig mycket högt eller exempelvis är blött av regn.

Välkommen in till oss om du är ute efter en gräsklippare i Jönköping med omnejd, vi hjälper dig hitta den modell som matchar dina behov bäst!

Husqvarna gräsklippare jönköping med uppsamlare

Välj rätt modell

När man ska köpa en ny gräsklippare är det ofta svårt att veta vilken modell som passar bäst för just en själv. Då är det första man bör göra att ta reda på vad man har för behov. Först och främst ska beslutet baseras på hur stor gräsmatta du har. Har du en liten gräsmatta utan så mycket hinder kanske det räcker med en handjagare eller en exempelvis eldriven eller batteridriven gräsklippare. Har du en väldigt stor gräsmatta bör du satsa på en bensindriven för att kunna klippa hela gräsmattan utan avbrott.

En annan sak du bör ha i åtanke är hur ytan du ska klippa ser ut. Finns det mycket buskar, häckar och rabatter? Då kanske det är en lite sämre idé med en eldriven gräsklippare med sladd som kan trassla in sig bland blommor och utemöbler. En batteridriven eller bensindriven är då ett mycket smidigare alternativ.

Det finns många olika märken och modeller på marknaden, självklart skiljer sig priserna beroende på modell, drivmedel och en hel del andra faktorer. Därför är det bra att komma fram till en budget, hur mycket är du villig att betala för din nya maskin?

Miljön är en annan sak man kan tänka på inför sitt köp. Gräsklippare som går på el eller batterier är mer miljövänliga än bensindrivna gräsklippare. Även handjagare är ett miljövänligt alternativ. Känner du dig fortfarande osäker på vilken modell som passar dig bäst är du välkommen in till oss. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta en gräsklippare du kommer vara nöjd med i många år framöver!

Glöm inte servicen!

Alla motordrivna maskiner behöver service då och då, din gräsklippare är inget undantag. Om du är noga med att sköta om din gräsklippare och ge den service och underhåll med jämna mellanrum kommer du kunna ha användning för den i många år framöver. Genom att serva din gräsklippare kan du också upptäcka och åtgärda eventuella problem i god tid och undvika dyra reparationskostnader när något väl gått sönder. Vi på Cederqvists i Aneby har många års erfarenhet av att utföra service på gräsklippare och andra trädgårdsmaskiner. Tveka därför inte att ta kontakta med oss när det är dags att ge gräsklipparen lite kärlek, välkommen!

Allt för din gräsklippare i Aneby, Jönköping!