Slide background

Handgräsklippare

Åkgräsklippare

Trimmers

GRÄSKLIPPARE I JÖNKÖPING OCH ANEBY

En bra gräsmatta kräver en bra gräsklippare. En gräsklippare som kan hantera allt ifrån släta gräsytor till branta sluttningar. Den ska vara smidig nog att även klippa gräset bra på svåråtkomliga ställen som runt buskar och träd. Vi erbjuder ett brett urval av gräsklippare med flera olika klipptekniker att välja mellan. Åkgräsklippare, fyrhjulsdriven gräsklippare eller elgräsklippare – vi hjälper dig finna den modell som matchar ditt behov. Rätt gräsklippare blir både din och trädgårdens bästa vän. Och kom ihåg att vi på Cederqvists i Aneby utanför Jönköping även kan hjälpa dig med tillbehör och service.

Olika typer av gräsklippare

Som vi nämnde tidigare finns det många olika typer och modeller av gräsklippare och att hitta rätt kan verka som en riktig djungel. Har du problem att hitta rätt hjälper vi dig gärna!

Miljövänliga modeller

Vill man ha en gräsklippare som är snäll mot miljön ska man satsa på modeller som drivs av el eller batterier. Dessa gräsklippare passar bäst om man har en gräsmatta som är liten till mellanstor. Vill man köpa en batteridriven modell är det viktigt att du har koll på hur stor gräsmatta den klarar av att klippa på en laddning, skulle batteriet inte räcka kan det vara en god idé att skaffa ett extra batteri att byta till när det behövs. En eldriven gräsklippare har en sladd som behöver kopplas in i eluttaget när man ska använda den. En eldriven modell är smidig på det sättet att den inte behöver laddas eller tankas, dock bör man ha koll på eventuella buskar och rabatter i trädgården för att undvika att dessa blir förstörda av sladden.

Har man en liten gräsmatta eller inte har något emot lite extra motion kan man använda sig av en handdriven gräsklippare. Dessa drivs genom att man puttar dom framåt och är därför 100% miljövänliga!

Bensindrivna gräsklippare

Den vanligaste typen av gräsklippare är den bensindrivna. Dessa har en tank som enkelt fylls på med bensin för att användas. Den här typen av gräsklippare är bra när det är en större yta med högre gräs som ska klippas. Då dessa modeller är kraftfullare än de som drivs av el klarar den av gräs som växt sig mycket högt eller exempelvis är blött av regn.

Välkommen in till oss om du är ute efter en gräsklippare i Jönköping med omnejd, vi hjälper dig att hitta den modell som passar bäst för dina behov!